Dubrovnik Le Petit Festival du Theatre 2012 Dubrovnik Croatia
 
 
ENGLISH | HRVATSKI
 

Era Chorna & Vlad Zinchenko

 
Višestruko talentirana rođena Ukrajinka Era Chorna je bez sumnje jedna od najkreativnijih umjetnica u Torontu. Putovala je po cijelom svijetu što se najviše osjeti u njenom glazbenom izričaju. Nagrađivana je pjevačica, balerina i koreografkinja. Baletnu obuku dobila je od jednih od najboljih europskih i najprestižnijih baletnih studija, uključujući i Ukrajinsku Baletnu Akademiju i Bečki Baletni Konzervatorij. Izdala je dva nosača zvuka, a uskoro izlazi njezin novi autorski album.

Njezin dubok i bogat, a opet umirujući glas pun je utjecaja jazza i opere, koji nadmašuje njen stvaran angažman u operi. Takozvani "smokey" zvuk je dvosjekli mač. Jedna strana, kao da je umočena u boju bariknog vina starog svijeta, dok druga strana slušatelja prebacuje u vjetrovite kamene ulice, na neku vrstu mjestu gdje zabranjena ljubav cvjeta.

Vlad Zinchenko također je rođeni Ukrajinac, dobitnik mnogih nagrada, pianist i skladatelj sa klasičnom naobrazbom. Njegov cilj je istraživati samog sebe kroz nove glazbene pravce i slijedi svoj san da putuje svijetom i jednostavno svira.

Koncert kojim će se predstaviti je kombinacija Istoka i Zapada, moderne i klasične glazbe, ruske romanse i američkog jazza. Sve je moguće, sve je stvarna...

Era i Vlad također će odigrati svoju novu dirljivu izvornu glazbu na ruskom, engleskom i još mnogo, mnogo toga...
  Era Chorna & Vlad Zinchenko
 
Era Chorna & Vlad Zinchenko
YouTube 1
YouTube 2