Dubrovnik Le Petit Festival du Theatre 2012 Dubrovnik Croatia
 
Robert Farber
 
ENGLISH | HRVATSKI

Robert Farber

 
Robert FarberSvjetski ugled Robert Farber stekao je kroz svoje knjige, izložbe, predavanja, intervjue, te brojnim nagrađenim reklamnim kampanjama, sve navedeno u kategorijama mode, ljepote i životnog stila.

Bio
Stil Roberta Farbera utjecao je na generacije fotografa diljem svijeta. Njegov slikovit, impresionistički stil uhvatio je bit kompozicije u svakoj kategoriji fotografije, uključujući aktove, mrtvu prirodu, krajolike i arhitekturu. Njegovih deset knjiga umjetničke fotografije prodano je u više od pola miljuna primjeraka.

Jacqueline Kennedy Onassis dovela je Farbera u Doubleday kako bi publicirao svoju knjigu "Pokraj mora" koja je osvojila
Art Director’s Nagradu za fotografiju u boji. Pored brojnih kreativnih nagrada, Farber je također osvojio prestižnu PMA (Photographic Manufacturers Association) nagradu za fotografa godine, te ASP International nagradu PPA (Professional Photographers of America) i nagradu The American Society of Photographers. Ta nagrada dodjeljuje se pojedincima koji su dali značajan doprinos znanosti umjetničke fotografije. Neki od laureata su također Dr. Edwin Land (izumitelj Polaroida), George Hurrell, te National Geographic.

Farberovi radovi sa aktovima u umjetničkom, također i komercijalnom području u svijetu su poznati i cijenjeni. Predavao je
na Ogilvy & Mather na temu “Gola u oglašavnju.” ASMP je koristio Farberove aktove kao primjer umjetničke primjene potpore Nacionalnoj zakladi za umjetnost nakon što je ista dala potporu kontroverznoj Mapplethorpe/Serrano izložbi. Njegova “Farber Nudes,” uključena je u Jacqueline Kennedy Onassis kolekciju nekretnina. Farberove umjetničke fotografije objavljene su u gotovo svim oblicima. Farber je izlagao u galerijama i muzejima diljem svijeta. Održao je predavanje na Institutu Smithsonian, George Eastman House, kao i sveučilištima i profesionalnm skupinama diljem SAD-a, Japana, Australije i Europe. Osim njegove umjetničke fotografije, rad Roberta Farbera obuhvaća velike modne kampanje, kao i režiju za TV i film. Dokumentarac o njegovom životu i karijeri, priprema televizijska kuća PBS.
 
Robert Farber
www.farber.com