Dubrovnik Le Petit Festival du Theatre 2012 Dubrovnik Croatia
 
 
ENGLISH | HRVATSKI

Gary Goldschneider

 
Gary GoldschneiderGary Goldschneider is an internationally known author, pianist, composer and the world's most famous astrologer. He wrote the Secret Language trilogy - The Secret Language of Birthdays, The Secret Language of Relationships and The Secret Language of Destiny.

Life After Anne Frank

Berthe Meijer (rođ. 21. travnja 1938) preživjela je strahote Bergen-Belsen koncentracijskog logora. Ona i njezina obitelj bili su bliski prijatelji sa obitelji Anne Frank u Amsterdamu. Berthe i Anne ponovo su se susrele nedugo prije njezine smrti u stravičnom logoru, gdje je Anne maloj djeci pričala bajke kako bi oni zadržali svoju hrabrost. Da je Anne preživjela možda bi njena budućnost bila baš kao Berthina kao nizozemske novinarke. Knjiga Berthe Meijer, pod naslovom Život Nakon Anne Frank je dokaz njezine snage i hrabrosti, ne samo preživljavanja, nego i učenja kako živjeti, potpomognuta radom uglednog nizozemskog psihijatra i poznatog pisca Hansa Keilsona. U svojoj knjizi Berthe postavlja pitanje: je li moguće voditi normalan život nakon takvog traumatičnog djetinjstva? Knjiga povezuje iskustva sa izuzetnom jasnoćom i objektivnošću, ali se stalno nosi s "rupama" u memoriji, koje je stvorilo traumatično djetinjstvo Berthe Meijer. Ekskluzivno na Le Petit Festivalu predstavljamo prvo javno čitanje ulomaka iz engleskog prijevoda njene knjige koju je napravio njezin suprug Gary Goldschneider. Berthe Meijer preminula je 10. srpnja 2012 od raka jajnika.

"The Meaning of Key: Redefining Western Music"

Gary Goldschneider (rođ. 22. svibnja 1939) je autor bestselera The Secret Language of Birthdays, koji predstavlja svoju teoriju personologije. Također koncertni pijanist, skladatelj i profesor glazbe, Gary je razvio novu teoriju o glazbenoj interpretaciji prema uporabi glazbenih ključeva u zapadnoj klasičnoj glazbi. Proučavajući u dubinu klasičnu glazbenu literaturu, kao što je na isti način studirao na tisuće ljudskih osobnosti da razvije svoju teoriju personologije, on je izvukao karakteristike 12 velikih i 12 manjih tipki kao što su ih koristili Bach, Beethoven, Chopin i drugi majstori skladatelji. Knjiga predstavlja svojevrsni vodič za izvođače klasične glazbe, kako bi im pomogla u interpretaciji klasičnih djela. U svom predavanju, on ne samo da će ocrtati karakter ključeva, nego će ih također povezati sa 12 astrologijskih znakova.
 
Gary Goldschneider
www.goldschneider.com