Dubrovnik Le Petit Festival du Theatre 2012 Dubrovnik Croatia
 
 
ENGLISH | HRVATSKI

Ezequiel Sanucci & Lydia Müller

 
Ezequiel Sanucci & Lydia M´┐ŻllerEzequiel Sanucci (Buenos Aires) & Lydia Müller (Njemačka) su profesionalni plesači tanga, suvremenog plesa, baleta i kontakt improvizacije sa sjedištem u Nizozemskoj. Specijalizirani su u fuziji argentinskog tanga i suvremenog plesa i improvizacije dodirom. Dugi niz godina radili su kao profesionalni plesači suvremenog plesa u poznatim plesnim skupinama u Europi. Ezequiel je također plesačica solistica baleta del Teatro Colona u Buenos Airesu.

Zbog svoje pozadine u tangu, suvremenom plesa i kazalištu razvili su vlastiti suvremeni stil tanga i rade vlastitu plesno kazališnu produkciju sa svojom plesnom skupinom: Tango Danstheater / Ezequiel Sanucci. Također podučavaju tango, tango fusion, kontakt tango, partnerstvo, suvremeni ples, kontakt i radionice improvizacije.

2010. godine, osvojili su 1. mjesto s koreografijom tango fusion Ezequiel na Rabotheater Open Podium Twente u Nizozemskoj. Nastupali su i podučavali na poznatim festivalima, kazalištima u Argentini, Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Grčkoj, Venezueli i Meksiku kao: Festival Cambalache, Club Villa Malcolm u Buenos Airesu; Muziektheater Amsterdam, Festival Mundial, Dias Latinosi, Korzo Kazalište, Vondelpark Openluchttheater u Nizozemskoj; TangoGreece festival u Ateni; NeoTangoRave, Phantastango u Njemačkoj; Rotterdam Tango Transformations; Mi Amberes Querido u Belgiji; Festival Cervantino u Meksiku i mnogim drugim festivalima. Zajedno nastupaju i sa orkestrima kao što su Alfredo Marcucci i Sexteto Milonguero.

Ezequiel je radio kao plesač i koreograf s međunarodnim Danstheater u produkciji "Puur Barbaars" koja je slavila 50. godišnjicu ove prestižne plesne skupine s premijerom u Lucent Danstheater.
 
Ezequiel Sanucci & Lydia Müller
www.tangodanstheater.nl